Informatie

Ommetjes

5 Ommetjes door en rond het dorp Vledder

Vledder is een esdorp met twee mooie brinken, gelegen in het zuidwesten van Drenthe. De omgeving van Vledder leent zich uitermate goed voor wandelen en fietsen.

Deze wandelingen en een mobiele route starten in het dorpscentrum. Gekoppeld aan het mooie landschap rond het dorp laten de routes een stukje cultuur van Vledder zien, waarbij oude voetpaden in ere worden hersteld.

Na een stukje algemene informatie over de historie van Vledder vindt u achtereenvolgens beschrijvingen van een ommetje door de Lange Wanden en bossen van ca. 1,5 uur, een dorpsommetje van een klein uur, een ommetje door de madelanden en over de es van ca. 2 uur en een historisch-archeologisch ommetje van ca. 2 uur. Er is ook een mobiele route geschikt voor gebruikers van scootmobiel of handbike beschikbaar.

De routes zijn niet bewegwijzerd. Op deze site vindt u de beschrijving en routekaarten van de routes. Veel plezier in en rond Vledder!

NB: Dorpsbelang Vledder kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade of letsel opgelopen door of tijdens deze wandelroutes.