Dorpsbelang Vledder

Vledder als voorbeeld

Podcast aflevering 1:
Wist je dat er géén woningtekort is in Vledder?

In deze aflevering van de podcast Van Zorg Naar Gewoon Leven nemen Jan Smelik (Nederland Zorgt Voor Elkaar) en Joris van Rhee (Zilveren Kruis Zorgkantoor) je mee naar het Drentse dorpje Vledder. Een dorp waar inwoners zélf dit probleem hebben opgelost. Ondanks tegenwerking van systeempartijen, bouwden en financierden zij het woon(zorg)complex De Borgstee met hulp van bijna iedereen uit het dorp.

Een van de initiatiefnemers Cees Hesse vertelt ons over dit krachtige burgerinitiatief dat verantwoordelijkheid neemt voor haar gemeenschap: “Ons doel is dat ook onder omstandigheden waarin je te maken krijg met beperkingen, je in het dorp goed verzorgt blijft en deel blijft uitmaken van de gemeenschap en haar (sociale) activiteiten”. Verder spreken we Yvonne Witter van ZorgSaamWonen over de uitdagingen waar we voor staan op het gebied van de woningmarkt voor ouderen.

Laat je inspireren door de kracht van dit dorp! Een tekort aan geschikte woningen voor ouderen en geen doorstroming… Dat is een woningmarkt die helemaal op slot zit. Dit betekent vaak dat ouderen met een zorgvraag een dorp en de gemeenschap moeten verlaten.