Dorpsbelang Vledder

Aftrap Ommetjes

Zaterdag 20 maart was het zover. De werkgroep Ommetjes werd door Dorpsbelang Voorzitter Wil Kreike toegesproken en bedankt voor het vele werk dat zij hebben verricht voor de update en uitbreiding van de Vledderse Ommetjes.

De ommetjes waren duidelijk aan een update toe, zij zijn er inmiddels al vanaf 2008. Sommige delen van de paden waren ontoegankelijk geworden, volgebouwd of gewijzigd. Er was ook duidelijk behoefte aan een route voor scootmobiels. Ook daarin is nu voorzien.

De werkgroep bestaande uit Ronnie van Buuren, Rikus Schapelhouman, Harry de Bruijn en Tinus de Ruiter is best wel trots op hun werk en laat zich graag in actie fotograferen door min of meer onze Vledderse fotograaf uit Hoogeveen: Gerrit Boer, die bijgaande foto heeft gemaakt en ter beschikking heeft gesteld van onze website.

De wandelgids geeft informatie over de route, het landschap, markante panden en archeologisch interessante plekken in dit gebied dat al zo lang bewoond is. De gids met routekaartjes is vanaf nu overal te koop bij de lokale ondernemers in de recreatiebranche.

Voorzien van een lekkere fles biologische rode wijn toog de werkgroep naar huis met al weer nieuwe plannen voor onderhoud van de routes en misschien wel weer een uitbreiding?