Dorpsbelang Vledder

Cursus ‘In Balans’ dit najaar van start in Diever, Dwingeloo en Vledder

Informatiebijeenkomst
Heeft u interesse of bent u nieuwsgierig of de cursus iets voor u is? Kom vrijblijvend naar één van de informatiebijeenkomsten.
Diever: maandag 30 september 2024
van 10.30 tot 11.30 uur, locatie JTS-Hofplein Diever
Dwingeloo: maandag 30 september 2024
van 13.30 tot 14.30 uur, locatie Over Entinghe
Vledder: woensdag 2 oktober 2024
van 10.00 tot 11.00 uur, locatie Naobuur Vledder

Aanmelden verplicht
U kunt zich voor de informatiebijeenkomst aanmelden door te mailen of te bellen. Geef daarbij door welke bijeenkomst u bij wilt wonen.

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden?
Neem dan contact op met de beweegcoaches door te mailen naar beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl
of te bellen met 14-0521.

Bent u onzeker op de been of al wel eens gevallen? Dan is de cursus ‘In Balans’ misschien iets voor u! Kom vrijblijvend naar één van de informatiebijeenkomsten waar de beweegcoaches en een fysiotherapeut u meer vertellen over de inhoud van de cursus.

Tijdens de cursus leert u wat u zelf kunt doen om het risico op een val te verkleinen. Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Met de cursus ‘In Balans’ verbetert u uw spierkracht en evenwicht.

Valt u wel eens?
Wist u dat er per dag 300 mensen (65+) in het ziekenhuis terecht komen door een val? Vallen is voor veel mensen geen onderwerp om dagelijks bij stil te staan. Toch kan een valpartij veel narigheid veroorzaken. Lichamelijk letsel, variërend van blauwe plekken tot botbreuken, of zelfs blijvende invaliditeit kunnen het gevolg zijn van vallen.
Daarnaast kan vallen het zelfvertrouwen aantasten en leiden tot verlies van zelfstandigheid. Veel mensen zijn daarom bang om te vallen.

Wat kunt u er zelf aan doen?
De kans dat u komt te vallen kunt u zelf kleiner maken. Met de cursus ‘In Balans’ maakt u een goed begin. De beweegcoach en fysiotherapeut zijn speciaal getraind om de cursus te geven. Zij zullen u op uw eigen niveau begeleiden. De 10 weekse cursus start zowel in Diever als in Dwingeloo en Vledder op 7 oktober 2024.